بایگانی

وحشی و ماجراجو، نگاهی به آلبوم آخر گروه اسنرکی پاپی

گروه جزِ «اسنرکی پاپی» که بیش‌تر به ضبط‌های زنده روی استیج عادت دارد یازدهمین آلبوم خود و اولین آلبوم استدیویی خود بعد از هشت سال را با نام «کولچا وولچا» (Culcha Vulcha) در ماه آوریل منتشر کرد. یک موسیقی با صدایی پرحجم و تنظیمی پیچیده که به طرز شگفت‌انگیزی شنیدنش ساده از آب درآمده است.


خیرگی : یک پروژهٔ سورئال در جست‌وجوگر شما

نوشتهٔ پیتر کینگ مدت‌هاست آینهٔ اینتراکتیو (:تعاملی) جزء اصلی هنر دیجیتال است که اگرچه فرمش از گالری‌ها و مک‌مینی‌ها و چیزهایی می‌آید که به دیوار متصل می‌شوند، لیکن اکنون در جست‌وجوگرهای اینترنتی (براوزرها) تجلی می‌یابد و به شکلی حیرت‌انگیز تبدیل می‌شود به یک تجربهٔ شخصی و صمیمی. ما تمام روز را به صفحهٔ نمایشگر کامپیوترهایمان خیره […]


غیاب ، یک جریان فرهنگی

غیاب یک آلبوم سیاسی است. سیاست نه به معنای دعواهای هر روزهٔ اصحاب قدرت آن‌هم در ایران، اگرچه هنرمند انکار نمی‌کند تحت تأثیر این دعواهاست، اما ورای آن صدایی اعتراضی است با بیان موسیقیایی. اعتراض به جریان‌های اصلی و غالب، صداهای همیشه و هرجا شنیده‌شونده، اگرچه موسیقی الکترونیک در دوران ما هنوز از غالب خبرگزاری‌ها/فروشگاه‌ها، […]


یک عکس در سه آلبوم؛ قطعه‌ای از کتیل بیورنستاد

Ketil Bjørnstad

کِتیل بیورنستاد، دیوید دارلینگ، تریه ریپدال و یان کریستنسن به پیشنهاد مانفرد آیشر دور هم جمع شده‌اند و دوازده قطعه را با هم اجرا می‌کنند. تمام قطعه‌ها را بیورنستاد ساخته و خود او پیانو می‌نوازد. دارلینگ و ریپدال، ویلنسل و گیتار الکتریک می‌نوازند و کریستنسن هم درامر است. یک سال بعد مانفرد آیشر این دوازده قطعه را در انتشارات ECM منتشر می‌کند و آلبوم، «دریا» (The Sea) نام می‌گیرد و چیزی نمی‌گذرد که آلبوم به یکی از محبوب‌ترین آلبوم‌های ECM تبدیل می‌شود.


و تشویشی دیگر؛ به بهانه آلبوم جدید گادسپید یو! بلک امپرور‎

سه سال پیش بود که بعد از وقفه‌ای حدوداً ده ساله، گروه گادسپید یو! بلک امپرور (Godspeed You! Black Emperor) با انتشار آلبوم «!Allelujah! Don’t Bend! Ascend» همه را غافلگیر کرد. حالا با انتشار آلبوم «’Asunder, Sweet and Other Distress’» که پنجمین آلبوم استودیویی این گروه است، طرفداران این گروه امیدوارند که زود به زود شاهد کارهای بیشتر و آلبوم‌‌های جدید باشند.


اجرای پاپ، ماراتون تشکر

اتفاقات شب سوم کنسرت عالیم قاسیموف و ارکستر ساز‌های بادی تهران و جلوگیری از حضور دختر عالیم، فرغانه، بر روی سن تلخ بود. در طی چند روز اخیر به این موضوع از زوایای مختلف پرداخته شد اما آن چه که کم‌تر توجه برانگیخت کیفیت فنی خود اجرا و ادامه‌ی عادت مرسوم تهیه کنندگان بر سوء استفاده‌ی تجاری و نمایشی از مردمی است که برای شنیدن موسیقی به سالن آمده‌اند. این روایتی است از شب دوم اجرا در تالار وحدت.